Sidor

onsdag 14 mars 2012

Fin förvaring


Leksaker, mössor, vantar, tidningar, garn, sjalar... Listan kan göras lång på vad som tenderar att hamna överallt och som är tacksamt att bara knö ned i en låda och slänga in i garderoben. Men ibland är det bra att kunna ha grejerna framme och då är det ju trevligt om förvaringslösningen samtidigt är fin att titta på. Till exempel en tygpåse i glada färger och mönster. Denna tygpåse är sydd i vaxduk och bomullsväv. Man kan såklart göra den i alla möjliga storlekar men jag gjorde enligt nedan. Att det blev just de måtten beror på att jag hade en bra skål med diametern 32,5 som fick agera mall för att få en rund cirkel.                            

                                                                                                                Mönster: Klipp ut en cirkel med diametern 32,5 cm till botten. Klipp ut en rektangel 104 x 45 cm till sidan (+ sömsmån). Vik rektangeln dubbel räta mot räta och sy ihop så att du får en tub. Ta sedan tuben och nåla fast ena änden räta mot räta mot bottencirkeln, sy ihop. Gör sedan samma sak med tyg nr 2 så att du nu har två enkla påsar. Stoppa sedan i den ena påsen i den andra, avigsida mot avigsida. Vik ned ovankanterna mot varandra räta mot räta och nåla ihop, sy runt om med raksöm. Vik ned kanten så långt du önskar. Klart!
När jag var klar med påsen var jag till en början lite missnöjd men att den tenderar att bli knölig. Men ganska snart märkte jag att detta är en fantastisk funktion. Det gör nämligen att små barn mycket enkelt kan grabba tag i kanten, dra ned denna och vräka ut valfri mängd leksaker på golvet. Detta är självklart mycket uppskattat och lilla S kan sitta med påsen långa stunder och upptäcka leksak efter leksak. När det sedan är dags att plocka i ordning så är det lätt att bara häva i alla leksaker igen och då återfår den formen.



Tyg och vaxduk: Stoff & Stil
Namnband: minanamnband

2 kommentarer:

  1. Galet fina grejer, Maria! vad duktig u är. Blir riktigt imponerad. Kram Lina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stort tack! Det värmer lite extra när du säger det Lina, du är ju både sömmerska och hemmafixare av rang. Kram Maria

      Radera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det är gör mig så glad och det är så roligt att få se vem som är här inne och kikar. Kram Maria